Mijn wenkbrauw routine

Hallo!


Vandaag toon ik mijn wenkbrauw routine. Wenkbrauwen zijn zeer belangrijk. Ze zijn er in alle vormen. Het shapen van wenkbrauwen is altijd al 'in' geweest. Hierbij denk ik spontaan aan oude vrouwtjes die hun wenkbrauwen tekenen met eyeliner (auwtch - niet zo mooi)!

Doorheen de jaren zijn er ook verschillende trends geweest. Ik ben zeer tevreden met de huidige trend. Nu zijn vooral de vollere en meer natuurlijke wenkbrauwen een must. Van nature heb ik volle wenkbrauwen. 

Zelf moet ik niet veel bijwerken aan mijn wenkbrauwen. Elke maand laat ik ze waxen bij een schoonheidsspecialiste. Dit vind ik zeer gemakkelijk. Zelf heb ik geen zin om telkens te prutsen met een pincet. Ik vind het ook veel pijnlijker dan met was... Iedereen heeft hier zijn voorkeuren bij. De meeste gaan eenmaal naar een schoonheidsspecialist om het te shapen en werken het dan zelf bij.

In wat volgt, beschrijf ik mijn dagelijkse routine:

Dit zijn mijn 'start' wenkbrauwen
















Als eerste borstel ik mijn wenkbrauwen in de juiste richting. Dit kan je doen met een borsteltje (zie foto's). Hier heb je echt verschillende vormen en soorten. Je kan ook een oud mascara borsteltje gebruiken.


Vervolgens neem ik wat wenkbrauwpoeder. Ik gebruik hiervoor het Eyebrow set van Catrice. Ik ben hier super tevreden over! Meestal gebruik ik alleen de donkere kleur. Je kan ook een losse oogschaduw gebruiken die past bij je haarkleur. 



Ik neem wat van het poeder met een borsteltje. Meestal is er een borstel bij een wenkbrauwsetje. Ik gebruik een borstel van Eco Tools.

Als eerste gebruik ik de schuine kant om het begin van mijn wenkbrauw bij te kleuren. Dit zorgt al voor een groot verschil. Het lukt veel beter om het borsteltje recht te houden. Je kleurt dan mee met de haargroei. Vervolgens kleur ik de rest bij met de platte kant van het kwastje.


Enkel het voorste deel ingekleurd
volledig ingekleurd
Het inkleuren van je wenkbrauwen maakt je gezicht compleet. Eens je het een keer geprobeerd hebt, kan je echt niet meer zonder. Ik raad het iedereen aan om eens zelf uit te proberen! Als je wenkbrauwen licht van kleur zijn, is het natuurlijk aan te raden dat je een lichter wenkbrauw poeder gebruikt. Er zijn vaak setjes te koop naar gelang je haarkleur. Bijvoorbeeld bij Kiko heb je twee verschillende soorten!

Liefs Marelle x




Reacties

Populaire posts