Maak je eigen lichaamsscrub

Hallo iedereen,

op vraag van een paar lezers is Marelle op zoek gegaan naar een aantal receptjes om je eigen verzorgingsproducten te maken. we hebben besloten regelmatig zelf een receptje online te plaatsen en vandaag laat ik jullie zien hoe je, op zeer korte tijd en met producten die iedereen in huis heeft, een lichaamsscrub kan maken.

Eerst en vooral, wat heb je nodig :
- Suiker (een fijne korrel, hoe grover de korrel hoe ruwer de scrub wat de huid kan beschadigen)
- Olie (kokosolie, amandelolie, olijfolie,...)
- Honing (vloeibaar)
- Een potje om de scrub in te bewaren


Giet wat suiker in het potje en voeg hierbij 2 eetlepels olie en 2 eetlepels honing. De hoeveelheid suiker is afhankelijk van de dikte die je wenst.


Meng alle ingrediënten onder elkaar en je zal zien dat je scrub in principe al klaar is. Ik heb olijfolie gebruikt omdat olijfolie enorm voedend werkt voor de huid. Het nadeel is dat de geur niet zo aangenaam is. Om een lekker geurtje aan je scrub te geven kan je gebruik maken van wat rozenwater of lavendelwater of je kan wat etherische olie toevoegen. Let er wel op dat je de lichaamsolie gebruikt en niet degene om in verdampers te doen.
  

Zoals ik al zei is de hoeveelheid suiker afhankelijk van de dikte die je wenst, bekijk dus voor jezelf even hoe je de dikte van je scrub vindt en voeg desnoods wat extra suiker toe om aan te dikken of wat extra olie om wat te verdunnen.
Ikzelf hou van een iets dikkere structuur aangezien ik hierbij het gevoel heb dat je de scrub veel beter kan open smeren.

Ziezo , je scrub is klaar. Je gebruikt deze scrub best niet voor het gelaat, hiervoor vervang je het kristalsuiker beter door poedersuiker en voeg je enkel rozenwater of lavendelwater toe in plaats van etherische olie.

Laat ons zeker weten wat jou ervaringen zijn met deze scrub, Ik ben in ieder geval tevreden :)

Liefs , 
Ellen x.

Reacties

Populaire posts